Rindu abah, ummi :'(

by - October 31, 2015

Assalamualaikum.
Episod 11 : Jordan Travelogue

RINDU! Rindu abah. Rindu ummi. Rindu adik-kakak kat rumah. 
Itu saja perasaan yang aku sedang alami sekarang. 

Menangis? Yes. I’m crying yesterday night, so bad. Tetiba saja rindu tu menjengah dalam hati.
1 tahun cukup aku duduk sini. Tak balik. Dan aku kena bertahan lagi untuk 1 tahun seterusnya. Ya Allah. . . 

Qowieynya awak!

Takpun, aku tak kuat macam orang nampak aku kuat. Ada kalanya aku sedih sorang-sorang. Pendam sorang-sorang. Lastly, menangis sorang-sorang. Jenis aku tak suka tunjuk (menangis) depan orang. Sebab tu, orang cakap aku kuat, cool etc. But, hal sebenaar hanya empunya hati yang tahu how it feel.

Dulu aku fikir belajar luar negara best, but tak semudah tu rupanya. Hati kena kental, kena kuat. Kalau asyik nak balik setiap sem, teringat rumah, buat apa datang sini? 

Satu saja harapan aku, Aku sempat pulang ke rumah dan dapat bersama abah ummi lagi. Ya Allah, jagakan mereka untukku!

You May Also Like

2 comments

  1. Bila terasa rindu..sedih,,cepat cepat istighfar..ambil wudhuk..solat sunat..moga Allah permudahkan setiap urusan..moga Allah tabahkan hati dan hati yang dirindui..cuba..adik mampu sebab tu Allah pilih adik..yakin..yakin..yakin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MasyaAllah akak. Terima kasih ingatkan sy, sungguh kadang lemah tak terdaya tu selalu datang. Fikir kenapa aku dicampakkan jauh ke sini. Terimakasih akak PC. :) :')

      Delete

- DO GOOD BE GOOD -
WARNING : NO SPAM!